De voordelen van een sim only abonnement

sim only abbonement

Wanneer je telefoon abonnement is afgelopen, kan je uit verschillende opties kiezen. Je kunt er voor kiezen om een telefoon met een abonnement af te sluiten, waarbij je maandelijks betaald voor jouw nieuwe toestel en het aantal belminuten Je kunt er echter ook voor kiezen om een sim only abonnement af te sluiten. Ben je benieuwd naar wat een sim only precies inhoudt en naar wat de voordelen van zo een abonnement zijn? Lees dan dit artikel verder.

Wat is een sim only abonnement

Bij een sim only abonnement betaal je alleen voor de mobiele service, zoals jouw data, sms’jes en belminuten. Bij dit abonnement is er dan ook geen nieuw telefoontoestel inbegrepen. Je krijgt dus geen nieuwe telefoon, maar ontvangt alleen een simkaart die je in jouw huidige telefoon kunt plaatsen. Zo zijn de maandelijkse kosten van een sim only abonnement dan ook lager dan wanneer je een abonnement met een toestel afsluit.

Lage maandelijkse kosten

Ten eerste, zoals al eerder in het artikel benoemd is, heeft een sim only lagere maandelijkse kosten dan abonnementen waarbij een nieuwe telefoon is inbegrepen. Met sim only betaal je alleen voor de mobiele service, en niet voor een telefoon. Daarnaast kan je deze mobiele service vaak afstellen naar jouw wensen en kun je zelf bepalen hoe veel je per maand zou willen betalen. Zo kun je kiezen voor sim only onbeperkt bellen, wanneer je dat nodig denkt te hebben, en kun je weer voor meer data gaan wanneer je bijvoorbeeld naar het buitenland gaat. 

Geen langdurige verplichtingen

Wanneer je een sim only abonnement afsluit, zit je niet vast aan langdurige verplichtingen. Zo is sim only maandelijks opzegbaar. Wanneer je een abonnement met toestel afsluit, is het de bedoeling dat je de maandelijkse kosten blijft betalen totdat het toestel afbetaald is. Wanneer je niet aan langdurige kosten vast wil zitten, is sim only een goede optie.

Flexibiliteit

Verder is een sim only abonnement erg flexibel. Ook kun je met een sim only abonnement je eigen telefoon gebruiken zonder dat je een nieuw toestel erbij moet aanschaffen. Zo kan jij jouw eigen, vertrouwde toestel blijven gebruiken, zelfs als je van provider verandert of van abonnement wijzigt.

Geen kredietcontrole

Als je wilt gaan voor een abonnement waarbij je een toestel krijgt, zal er aan de hand van jouw inkomen gecontroleerd worden of je de maandelijkse kosten van het abonnement zal kunnen betalen. Voor mensen met een laag inkomen, kan dat een probleem zijn. Met sim only zal deze controle er niet zijn, en zal je dan ook met een laag inkomen een sim only abonnement kunnen afsluiten. 

Met een sim only abonnement heb je dus maandelijks lagere kosten, zit je niet vast aan langdurige verplichtingen en heb je een flexibel abonnement. Verder zal je met een sim only abonnement niet te maken hebben met kredietcontrole. 

Vorig bericht

Een unieke ervaring voor elk feest of evenement

Volgend bericht

Veelvoorkomende computerproblemen die je vaak zelf kunt oplossen