Wat is webmail en hoe gebruik je het?

Mails versturen en lezen zonder gebruik te moeten maken van een softwareprogramma, dat is de definitie van webmail. Je kan overal ter wereld inloggen via een internetbrowser en zo in je mailbox terechtkomen. Als je op deze manier je mails leest en verstuurt, is het wel aangeraden om nooit je wachtwoord op te slaan op een externe computer en om altijd netjes uit te loggen wanneer je klaar bent.

Online inloggen op webmail

Online inloggen op webmail, dat kan je doen met behulp van verschillende diensten. Zo kan je naar je internetbrowser gaan en gebruik maken van Gmail of Outlook. Dit zijn de twee bekendste diensten die het gebruik van webmail aanbieden. Zij bieden je een gratis afgesloten email gedeelte aan waarin jij naar hartenlust kan mailen met mensen die je dierbaar zijn. Je kan natuurlijk ook mails versturen via (betalende) programma’s, maar op deze manier kunnen mailen is wel zo handig!

Ziggo Webmail

Naast Gmail en Outlook zijn er natuurlijk nog andere websites die je kan gebruiken om te mailen. Zo is er ook Ziggo webmail, een website waar je naartoe kan gaan om een webmailbox aan te maken. Het enige dat je hoeft te doen, is een e-mailadres en een wachtwoord aanmaken. Wanneer dit is gebeurd, kan je op elk moment van de dag, waar je ook bent, via Ziggo webmail inloggen met je mailadres en wachtwoord. Volledig gratis en zeer gebruiksvriendelijk.

Online webmail en social media

Tegenwoordig zijn de sociale media niet meer weg te denken uit onze dagelijkse wereld. Vaak worden Facebook en LinkedIn gebruikt voor zowel persoonlijke als zakelijke contacten. Meestal kan je via online webmail ook inloggen op je social media accounts, wat natuurlijk altijd handig is. Op die manier ben je niet alleen ingelogd in je webmail maar kan je ook ineens aan de slag in je social media accounts! Wanneer je totaal geen kennis hebt van webmail en je het nu in Keulen hoort donderen, kan je altijd raad vragen aan iemand die er wat meer van kent!

Vorig bericht

Nieuwe website nodig? Begin er zelf niet aan!

Volgend bericht

Het controleren van de hoeveelheid energieverbruik