Voor en nadelen van een laptop als werkstation

Laptops worden vaak gebruikt, niet alleen voor privédoeleinden, maar ook in de zakelijke wereld. Toen ze pas op de markt kwamen, waren het onhandige en zeer zware apparaten, maar tegenwoordig zijn ze erg licht in gewicht en gemakkelijk om mee te werken. Laptops worden vaak gebruikt als werkstation. Wij lichten in dit artikel toe waarom een laptop gemakkelijk is om te werken als zakelijk werkstation.

Licht in gewicht en gemakkelijk om mee te nemen

Zoals hierboven reeds vermeld werd, is een laptop licht in gewicht. Ook zijn ze gemakkelijk om mee te nemen. Je kan ze zelfs onder je arm meenemen, maar het beste is om ze via een speciale laptoptas te verplaatsen. Op die manier voorkom je beschadigingen aan het toestel.

Een compact toestel

Een laptop is een compact toestel dat dezelfde functies bevat van een desktop computer. Ook al zijn ze compacter dan een desktop computer, toch boeten ze niet in aan sterkte. Het is nu ook eenmaal een feit dat technologie jaar na jaar draagbaarder wordt en de functies ervan nog verbeteren. Ondanks deze technologische vooruitgang, houden sommige bedrijven voet bij stuk bij een desktop computer. Vaak vragen dergelijke bedrijven zich af of een laptop wel geschikt is voor een werkplek. Echter is dit wel een interessante vraag, want wat is nu het meeste geschikt om te gebruiken op een werkplek: een vaste desktop computer, een laptop of zelfs een tablet?

Een laptop is flexibel in gebruik

Over het privégebruik van een laptop bestaat weinig discussie. Iedereen die thuis een laptop heeft, vindt het een ideaal toestel om zowel thuis te gebruiken, als op vakantie. Het is dan ook een toestel dat zeer flexibel is in gebruik. Je kan er bijvoorbeeld op werken aan je bureau, maar even goed in je bed of op de sofa. Ook is het mogelijk om je laptop open te zetten en te gebruiken op een vliegtuig of op de trein. De flexibiliteit van een laptop is zeer ruimdenkend. Daarom ook is een laptop zeer geschikt om te gebruiken als werkplek. Het is een krachtig stuk technologie dat draagbaar werk mogelijk maakt.

Draagbaar werk mogelijk maken

Heel wat werknemers werken wel eens buitenshuis. Ze werken vandaag op kantoor, maar morgen op verplaatsing bij een klant en overmorgen dan weer van thuis uit. In dit geval moet je flexibel zijn. Een laptop is in dergelijke situatie onmisbaar geworden. Het spreekt voor zich dat dit onhandig zou zijn met een vaste desktop computer, waarbij je de computer, het scherm, het toetsenbord, de computermuis en de bekabeling elke keer moet meenemen.

Presentaties geven

Op het werk worden nogal wel eens presentaties gegeven, bijvoorbeeld in een grote aula. Ook in dit geval is het gemakkelijk om je laptop gewoon mee te nemen en deze aan de beamer te bevestigen. Opnieuw is de draagbaarheid van de laptop erg voordelig om ze naar een specifieke locatie te brengen.

Een laptop als handbagage

Een laptop is zo gemakkelijk om mee te nemen, dat het gewoon bij je handbagage past. Of je nu met de wagen reist, met de boot, met een vrachtwagen, met de trein, met het vliegtuig, met de taxi, of met nog een ander vervoersmiddel, een laptop past gewoon in je eigen tas. Zelfs internationale werkkansen zijn hiermee mogelijk.

De nadelen van een laptop als werkstation

We hebben heel wat voordelen besproken bij een laptop als werkstation, maar zouden er ook nadelen zijn? Natuurlijk zijn deze er, maar hiervoor moeten we eens extra goed nadenken. Deze wegen zeker niet op tegenover de voordelen ervan!

Vorig bericht

Hoe maak je een goede huisstijl voor je bedrijf?

Volgend bericht

Hoe kan ik mijn bedrijf promoten via social media?