Dedicated server: wat is het en wat zijn de belangrijkste voordelen

De servers zijn de computers waarop de websitegegevens worden opgeslagen. Naast het garanderen van de veiligheid van de informatie, werken zij 24 uur per dag om alle bestanden van de pagina’s online te houden. Er zijn verschillende soorten servers, en in de tekst van vandaag zullen we het uitsluitend hebben over de dedicated server.
Het beschikt over verwerkingsmiddelen en gegevensopslag uitsluitend voor één cliënt. Dit betekent dat alleen je die server gebruikt, in tegenstelling tot de gedeelde server.
In de gedeelde server kunnen de prestaties van de pagina’s worden beïnvloed, aangezien verschillende sites of toepassingen de middelen van dezelfde server kunnen delen.

Wie zou een dedicated server moeten hebben

Iedereen die zijn website wil versterken. Dit type toestel is ideaal voor webpagina’s met meerdere gelijktijdige toegangen en met toepassingen die veel middelen verbruiken.

Het is echter belangrijk te onthouden dat het hebben van een kwaliteitsservice essentieel is voor iedereen die goede prestaties op de site wil hebben en een goede ervaring voor gebruikers wil genereren.

De belangrijkste voordelen

Er zijn verschillende redenen waarom een website niet werkt. Tot de belangrijkste behoren technische configuratieproblemen en instabiliteit van de server.

Een kwaliteitsservice garandeert hoge prestaties en veiligheid. De dedicated server verliest zijn capaciteit niet, zelfs niet bij grote toegang spieken.
Als er bijvoorbeeld een campagne is die tot een zeer snelle publiek groei leidt, kan het zijn dat jouw server de stroom niet kan verwerken.
Wat deze en andere problemen betreft, heeft de dedicated server voordelen in vergelijking met andere soorten servers. Het heeft ook de volgende voordelen:
– Het verhoogt de procesveiligheid: door exclusieve toegang te hebben tot server resources, vermindert je de kans dat jouw beveiliging door derden wordt gehackt;
– Het geeft meer autonomie aan de pagina: de dedicated server kan, via de zogenaamde root-toegang, de server veranderen en configureren zoals je dat wilt. Deze flexibiliteit verbetert ook de prestaties van de site;
– Het crasht niet met de toename van het aantal toegangen: “crashen” is een van de grootste klachten van degenen die een niet-dedicated server hebben. De dedicated server vermijdt dit ongemak;
– Verbetert de ranking in zoekmachines: zoekmachines, zoals Google, houden rekening met hoe snel de site laadt, wat de ranking beïnvloedt. Als de server snel is, stijgt de kans om bovenaan de zoekopdrachten te staan.

Hoe kiest je een server?

De dedicated server heeft verschillende voordelen. Het is echter noodzakelijk te begrijpen of het echt een assertieve keuze is.

Wanneer je voor de dienst kiest, zoek dan naar de beste servers en prijzen. Niet altijd is de goedkoopste optie de voordeligste.

Er zijn servers die verschillende bronnen hebben en gericht zijn op verschillende soorten gebruikers. Bestudeer daarom de mogelijkheden om de beste optie voor jouw site te kiezen.

Vorig bericht

Hoe bouw je een webshop?

Volgend bericht

Bitcoin: wat is het en hoe werkt het?