3 situaties waarin een projectiescherm een uitkomst kan zijn

Beamers worden inmiddels al enkele tientallen jaren volop gebruikt in onder meer vergaderruimtes, klaslokalen, maar ook in thuisbioscopen en zelfs onderweg. Veel mensen gebruiken een beamer om beelden rechtstreeks op een muur te projecteren. In sommige gevallen is het echter aan te raden om gebruik te maken van een projectiescherm, ook wel beamer scherm genoemd. Een projectiescherm zorgt er namelijk voor dat de beelden zo optimaal mogelijk worden weergegeven. In deze blog zullen we drie situaties behandelen waarin een projectiescherm een uitkomst kan zijn. Lees snel verder!

Wanneer de muur structuur heeft en oneffen is

Niet alle muren zijn even glad en daardoor geschikt om beelden op te projecteren. Een muur dat structuur heeft en daardoor oneffen is kan leiden tot vertekeningen. Bij een muur met slechts kleine oneffenheden zal dit wellicht niet echt opvallen, maar is de muur bijvoorbeeld bewerkt met structuurverf of zit er een granol laag op, dan kan het echter wel hinderlijk worden. Vooral wanneer er ook tekst moet worden afgebeeld. Oneffenheden kunnen er dan voor zorgen dat de tekst moeilijker of zelfs helemaal niet leesbaar wordt. Met een projectiescherm heeft u altijd een glad oppervlak zodat alle beelden, ook tekst, perfect geprojecteerd worden.

Wanneer er een kleurtje op de muur zit

De beelden van beamers kunnen eigenlijk alleen rechtstreeks geprojecteerd worden op een witte (en zoals hierboven genoemd gladde) muur. Op een witte muur komen de beelden mooi uit en worden de kleuren goed weergegeven. Wanneer er echter een kleurtje op de muur zit kan dit de kleurweergave van de geprojecteerde beelden nadelig beïnvloeden. Zo zorgt een gele muur ervoor dat alles een gelige gloed krijgt. Delen van de projectie die eigenlijk wit hadden moeten zijn worden dan geel. Zelfs een muur in een lichte crème kleur kan er al voor zorgen dat de kleuren niet juist worden weergegeven. Veel projectieschermen hebben een standaard mat wit doek.

Wanneer u een mobiele beamer gebruikt

Mobiele beamers zijn zeer licht van gewicht, compact en erg duurzaam en daardoor ideaal mee te nemen onderweg. Zodra u op de plaats van bestemming aankomt en ergens beelden wilt projecten met uw mobiele beamer kan een projectiescherm met driepoot of andere standaard een ware uitkomst zijn. De mobiele projectieschermen die u onder meer bij Beamerexpert kunt kopen zijn voorzien van een handige en stabiele standaard zodat u het scherm op iedere gewenste plaats neer kunt zetten. Aan alles is gedacht!

Vorig bericht

Het controleren van de hoeveelheid energieverbruik

Volgend bericht

Dit zijn de belangrijkste voordelen van SEO