Een gamestoel of een bureaustoel?

Als je een echte gamer bent, dan ben je misschien aan het overwegen om een gaming stoel aan te kopen. Echter wordt vaak de vraag gesteld of een gamestoel wel zoveel beter of anders is dan een gewone bureaustoel, of een ergonomische bureaustoel. Als je een gamer bent, is het niet onmogelijk dat je vele uren in je stoel doorbrengt. Dan kan je zeker denken aan het aanschaffen van een echte gaming stoel.

Een stoel voor je eigen comfort

Als je een stoel gaat kopen, zal je dit doen voor je eigen gemak en voor je eigen comfort. Er zijn wat verschillen tussen een ergonomische bureaustoel en een gamestoel. Als je deze kent, zal je keuze gemakkelijker zijn omtrent de stoel die je precies gaat kopen.

Wat is er anders aan een gaming stoel?

Wat er precies anders is aan een gamestoel, is niet gedefinieerd. Wel kunnen er een aantal dingen anders zijn dan bij een gewone bureaustoel, zoals: een verhoogde lipzitting vooraan de stoel, een kuipstoel, een rugleuning die gevleugeld is, een hoofdsteun die vast zit, de rugleuning die zeer hoog is, armleuningen die flexibel en verstelbaar zijn, enzovoort. Wat ook vaak opvalt aan een gaming stoel, zijn de kleuren. Vaak zijn gamestoelen te koop in allerlei opvallende kleuren, of in een combinatie van zwart en een opvallende kleur. Als dergelijke zaken je opvallen bij het bekijken van een stoel, zal het waarschijnlijk een gaming stoel zijn. Een standaard bureaustoel is meestal neutraler op gebied van kleuren. De rugleuning en armsteunen zijn ook meestal standaard in aanzicht.

Een gamestoel met kuipstoel

Veel gaming stoelen zijn gemaakt met een ingebouwde kuipstoel. Dit betekent dat de zijkanten omhoog staan. Ze zijn geïnspireerd op de stoelen van een racewagen. Het leuke is dat dit er erg cool uitziet. Als je een racespel speelt, is dit natuurlijk extra leuk, want het lijkt alsof je in een echte racewagen rijdt met een stoel als deze. Dit kan je namelijk de illusie geven dat de stoel beweegt, zoals dit in een racewagen het geval kan zijn. Als je een fervente gamer bent en je vindt het belangrijk dat er voldoende emoties worden opgeroepen tijdens het spelen van een spel, is dit zeker leuk om in huis te hebben. Het brengt je dichter bij het spel en de scène waarin je speelt. Voor de ergonomische factor is een kuipstoel niet nodig. Een gamestoel met ingebouwde kuipstoel is niet echt ergonomisch, omdat het beperkter is in plaats. De mogelijke posities om te zitten zijn niet zo groot als bij een gewone bureaustoel.

Het verschil met een standaard bureaustoel, is dat deze geen verhoogde zijkanten heeft. Wel heeft een standaard bureaustoel een voorgevormde zitting. Ook het materiaal van beide stoelen kan zeer verschillend zijn. Meestal worden gamestoelen gemaakt van leer dat ondersteund wordt door een schuim met hoge dichtheid. Dit is ook wat gamestoelen duurder maakt. Uiteraard bestaan er ook gaming stoelen met een minder grote kwaliteit. Afhankelijk van de kwaliteit, zal je een duurdere of goedkopere prijs betalen. De gewone bureaustoelen zijn te vinden in een zeer diverse mogelijkheid van materialen, waaronder: stof, leer, enzovoort.

Lees ook: alles wat je moet weten over de PlayStation 5.

Vorig bericht

Nuttige tips voor je webshop

Volgend bericht

Alles wat je moet weten over de Nintendo Switch