Alles wat je moet weten over de PlayStation 5

De nieuwste versie van de PlayStation is de Sony PlayStation 5. Het is een spelconsole die opwinding belooft in een nieuwe generatie van gaming. Zoals dit al altijd het geval was met een PlayStation, zal deze versie ook weer ontzettend populair zijn. Heel wat gamers blijven al jaren bij een PlayStation van Sony en kijken niet naar de mogelijkheden van andere spelconsoles.

Vernieuwingen bij de Sony PlayStation 5

Heel wat spellen kunnen op deze spelconsole gespeeld worden, niet alleen diegene van het merk zelf, maar ook van derden. De meeste games van de PlayStation 4 kunnen ook op de PS5 gespeeld worden. De nieuwe PlayStation ondersteunt hoge vernieuwingsfrequenties. Hierdoor gaat games beter en vloeiender aanvoelen. De enige vereiste hiervoor is dat je scherm deze hoge vernieuwingsfrequentie ook moet ondersteunen. Als dit het geval niet is, zal je hiervan helaas geen gebruik kunnen maken. Je kan bij de Sony PS5 betere graphics krijgen. Een ander groot voordeel is de laadsnelheid. Er is namelijk een aangepaste SSD beschikbaar in deze PlayStation dat hiervoor zorgt.

Een goede spelconsole met een nieuwe controller

De nieuwe versie van de PlayStation is dus terecht een verbetering te noemen ten opzichte van de vorige versies. De spelconsole is positief bevonden bij vele mensen. Ook is de nieuwe controller van deze console zeer goed. Wat iedereen die al op deze spelconsole speelde naar voren brengt, is dat de games zeer snel worden geladen. Dat is natuurlijk erg leuk om te spelen, dan wanneer je wat langer moet wachten. De PlayStation 5 heeft een betere, gestroomlijnde gebruikersinterface dan de vorige consoles. Heel veel nieuwe games zijn er nog niet, maar die zullen ongetwijfeld snel volgen.

Twee versies van PS5

Zoals enkele andere producenten op dezelfde markt, heeft ook de PlayStation 5 2 versies op de markt gebracht. Er bestaat een Digital Edition PLayStation 5, dewelke de goedkoopste is van de 2. De andere versie is de PlayStation 5 met een 4K Blu-ray drive. De goedkopere versies is een beetje dunner gemaakt dan de duurdere versie. Veel verschillen zijn er tussen beide versies niet. Het zijn er maar 2. Het ene verschil is dat de ene een schijfstation heeft en de andere niet. Het andere verschil is dat de prijs verschillend is.

3D audio en andere functies

De PlayStation 5 ondersteund 3D audio, waardoor de audio verfijnder is dan voordien. Ook zijn er 3 USB-A poorten beschikbaar. Je kan er 2 vinden aan de achterkant van de console en één aan de voorkant ervan. Van de USB-C poort is er ook één te vinden aan de voorkant van het toestel. Aan de achterkant vind je ook nog een poort voor de wifi 6, of een 802.11ax wifi poort, alsook een Ethernet poort. De console is ook opmerkelijk stil, wat een verademing is voor gamers die voordien met een luidruchtig toestel speelden.

De DualSense controller van Sony

Wat ook een sterke verbetering is, is de Sony DualSense controller als onderdeel van de PlayStation 5. Deze controller heeft een nieuwe vorm. Er zijn bredere lijnen, de handvatten zijn puntig gemaakt en de kleuren zijn opvallend. De controle beschikt over een Create knop. Hiermee kan je onder andere screenshots maken.

Lees ook: alles wat je moet weten over de Nintendo Switch.


Vorig bericht

Alles wat je moet weten over de Nintendo Switch

Volgend bericht

Welke verschillen zijn er in programmeertalen?