Alles wat je moet weten over de Nintendo Switch

Nintendo is al vele jaren actief en populair op de markt van de gamers. Zowel bij kinderen, als bij jongeren, als bij volwassenen is het merk gekend. Het kan wel een sensatie genoemd worden. De Nintendo Switch is een populaire, console van Nintendo die in 2 varianten bestaat: de draagbare spelconsole en de gewone spelcomputer die op een TV aangesloten kan worden.

Een draagbare console als opvolger van de Nintendo Wii U

De draagbare versie is gekend als de Nintendo Switch Lite. Deze werd uitgebracht in het jaar 2019. Het is de opvolger van de Nintendo Wii U, dewelke in het jaar 2012 op de markt gebracht werd. Al snel bleek dat de Nintendo Switch Lite veel populairder was dan de Nintendo Wii U. De Nintendo Switch is nog altijd erg populair. De verkoop doet het nog steeds goed, hetgeen een verschil is met de Nintendo Wii U, waar de verkoop al zeer snel afzwakte.

Een thuisconsole van Nintendo

De thuisconsole kan aangesloten worden op een TV. Deze werd uitgebracht in het jaar 2017 en doet het nog altijd heel goed op de markt. Zelfs jaren na het uitbrengen ervan, loopt de verkoop nog steeds uitstekend.

Een Nintendo Switch koopgids

Als je graag een handige console wilt kopen, die je overal mee naartoe kan nemen, is de Nintendo Switch Lite zeker geschikt. Echter zijn er nog verschillende factoren die meespelen in de aankoop van een console. De gewone Nintendo Switch is dan geen draagbaar model, maar kan ook handig zijn. Denk er goed over na welke spelconsole je precies wilt, want je mag natuurlijk geen spijt krijgen van je aankoop.

De prijs van de Nintendo Switch

De prijs kan een doorslaggevende factor zijn bij de aankoop van je spelconsole. In vergelijking met de Sony PlayStation is de Nintendo Switch goedkoper. Als je de prijs dus belangrijk vindt bij de aankoop van de spelconsole, kan je beter kijken naar een Nintendo Switch.

Een handheld toestel

Wat nog een voordeel is bij de Nintendo Switch, is dat je de thuisconsole kan aansluiten op je TV. Het is echter een hybride console. Je kan hem ook gebruiken als draadloos handheld toestel. Een ander populair product van Nintendo is de 3DS, hetgeen ook gekend is als een draadloos handheld toestel.

De flexibiliteit van de Nintendo Switch

Dat de Nintendo Switch een flexibel toestel is, is meer dan duidelijk. Je kan hem gebruiken om thuis mee te spelen op je TV, of je kan je games onderweg spelen.

Nummer 2 van de best verkocht thuisconsoles aller tijden

Als je populariteit als factor zou gebruiken om je aankoop te bevestigen, is de Nintendo Switch zeker gegeerd. Het is namelijk de op één na best verkochte thuisconsole aller tijden. Momenteel zijn er ongeveer 70 miljoen stuks van verkocht. De Nintendo Wii deed het beter met ongeveer 102 miljoen verkochte consoles, maar de kans bestaat dat de Nintendo Switch dit na verloop kan overtreffen. Als dat gebeurt, zou de Nintendo Switch op nummer één kunnen komen.

In vergelijking met de Xbox of de PlayStation is de Nintendo Switch niet zo kracht, maar het is zeker een uitstekende spelconsole om aan te kopen.

Lees ook: een gamestoel of een bureaustoel?

Vorig bericht

Een gamestoel of een bureaustoel?

Volgend bericht

Alles wat je moet weten over de PlayStation 5