5 Minecraft tips en tricks die je moet kennen

Of je nou een nieuwe survival aan het starten bent, doet aan Minecraft hosting of gewoon lekker minigames wilt spelen met je vrienden op een andere server, er zijn altijd wel handige tips die je kunt gebruiken. In dit artikel worden 5 tips gegeven die ervoor zorgen dat jij een betere Minecraft-speler wordt.

1. Laat een spoor achter

Als je wel eens een survival hebt gestart ken je dit probleem vast wel. Je gaat op ontdekkingsreis of je bent aan het minen en je raakt de weg kwijt. Dat is erg vervelend, zeker als je al een huis hebt waar je al je spullen hebt opgeslagen. Daarom kun je het best een spoor achterlaten. Dit doe je door bijvoorbeeld speciale blokken te plaatsen als nethersteen of houten planken. In een grot kun je er beter voor kiezen om fakkels te plaatsen. Daar is het natuurlijk erg donker en de fakkels zullen je in dat geval helpen om alles te kunnen zien en tegelijkertijd de weg terug laten zien.

2. Samen spelen op Java

Als je samen met je vrienden wilt spelen op de Minecraft Java editie moet je gebruik maken van een server. Deze server zorgt er dan voor dat je met je vrienden in dezelfde wereld kunt spelen. Bekende servers zijn bijvoorbeeld Cubecraft of Hypixel. Als je graag met je vrienden samen wilt spelen kun je ervoor kiezen om een Minecraft server op je eigen computer te hosten, maar je kunt het ook door een speciaal bedrijf laten doen. Deze verkopen dan vaak meerdere Minecraft server hosting pakketten voor een niet al te hoge prijs. Je hebt ook sites die het gratis doen, maar hier zitten wel wat beperkingen aan. Je kunt bijvoorbeeld met weinig spelers spelen en de servers zijn vaak erg traag.

3. Sneeuwgevecht met de Enderdragon

Als je dan eindelijk op het punt bent aangekomen om de Enderdragon af te slachten, kun je dit op verschillende manieren doen. Veel mensen doen het met een boog of nemen veel bedden mee om deze te laten exploderen. Maar er is nog een veel makkelijkere manier: Sneeuw. Ja, je hoort het goed. Als je sneeuw meeneemt naar de end, wordt het afslachten van de Enderdragon gegarandeerd een eitje. Van sneeuw kun je namelijk sneeuwballen maken en alhoewel deze op spelers bijna geen damage doen, heb je de Enderdragon er snel dood mee.

4. Bouw hekken om je huis

Als je een goede plek hebt gevonden om je huis te bouwen, is het goed om deze basis veilig te houden. Als je huis er straks staat, wil je natuurlijk niet dat de meest verschrikkelijke mobs uit Minecraft in de buurt komen: Creepers. Daarom is het bouwen van hekken om je te beschermen tegen deze mobs het beste wat je als eerste kunt doen. Bouw hekken om je basis heen en zet op deze hekken ook fakkels. Dit zal er voor zorgen dat er geen mobs kunnen spawnen.

5. Kijk niet naar beneden

De belangrijkste regel in Minecraft is dat je nooit naar beneden mag minen. Nooit. Je weet namelijk niet of er zomaar lava onder je ligt. Als je in deze lava zou vallen ben je voor altijd je spullen kwijt. De lava zorgt er namelijk voor dat de spullen verbranden. In plaats van recht naar beneden, kun je beter schuin naar beneden minen. Als je eenmaal op niveau 12 bent aangekomen, kun je horizontaal gaan minen.

Vorig bericht

Waar moet je op letten bij Kanban software?

Volgend bericht

Zo realiseer je de digitalisering van jouw bedrijf!