Welke programmeertalen zijn het meest nuttig om te leren?

Er bestaan heel wat verschillende soorten programmeertalen. Als je ICT gaat studeren, dan leer je er tientallen, maar welke programmeertalen zijn nu de beste om te leren? Met welke talen zal je het meeste kunnen bereiken en zijn het meest nuttig in ons dagelijkse leven?

Python

Python is één van de programmeertalen die het meeste gebruikt wordt. Het wordt soms zelfs al aan kinderen aangeleerd waarbij men ziet dat er aanleg is naar programmeren. Het is dan ook een gemakkelijk te leren taal doordat het erg leesbaar is. Python is een opensource programmeertaal die dus gratis is. Er zijn heel wat uitbreidingen mogelijk, met ondersteuningsmodules en gemakkelijke integraties met webservices. Deze programmeertaal wordt vaak gebruik voor het ontwikkelen van beeldvorming in 2D en animaties in 3D. Ook wordt Python wel eens gebruikt voor het ontwikkelen van bepaalde games en voor toepassingen in wetenschap. Deze taal wordt onder andere gebruikt door YouTube, Pinterest, Instagram en Quora.

Java

Ook Java is één van de programmeertalen die het meeste gebruikt worden. De taal is al jarenlang erg populair bij programmeurs. Ze is eigendom van de Oracle Corporation. De taal heeft een structuur die object georiënteerd is. De taal wordt gebruik voor applicaties op alle platformen, dus zowel voor Windows, als voor Android, als voor iOs, enzovoort. Dit feit is natuurlijk een groot voordeel. De werking op verschillende platforms heeft bijgedragen aan de populariteit van de programmeertaal. Er zijn miljarden toestellen ter wereld die met applicaties werken dewelke zijn gebouwd in Java. Onder andere Amazon, Google, Twitter en opnieuw ook YouTube gebruiken Java.

C taal en C++

C taal is misschien wel de oudste programmeertaal die ontzettend veel gebruikt wordt. Wat erg interessant is aan C-taal, is dat het de basis is van andere programmeertalen. Onder andere Java, JavaScript en C# zijn gebouwd op C taal. Als je deze taal onder de knie hebt, kan je dus gemakkelijker één van de andere talen aanleren.

C++ bestaat ook. Dit is eigenlijk de nieuwe versie van C taal. Het is C dat verbeterd is. Sommige startende programmeurs slaan C taal over en starten meteen met het aanleren van C++. Echter is het wel altijd goed om ook C taal te leren, omdat het een waardevolle basis is.

Zowel C taal, al C++ worden al jaren vaak gebruikt onder programmeurs en zijn dus hoogwaardige programmeertalen. Ze kunnen gebruikt worden op vele platforms. Deze talen worden onder andere gebruikt door Adobe en Firefox.

C#

C# werd gemaakt door Microsoft. Sinds de jaren 2000 kreeg deze taal bekendheid. Het is een zeer sterkte programmeertaal die gebruikt wordt in het .net framework. Deze taal lijkt een beetje op C++ die hierboven beschreven werd. Ze wordt gebruikt voor toepassingen op Android, iOS en Windows. Wel heeft deze taal Microsoft Visual C++ nodig. Onder andere Bing en Dell gebruiken deze programmeertaal.

Uiteraard heeft elke programmeertaal zijn voor- en nadelen. De welke je precies verkiest, heeft te maken met wat je precies wilt maken en voor welk platform het moet dienen. Ook moet je er natuurlijk voor zorgen dat je de taal een beetje onder de knie hebt alvorens je ze gebruikt, maar al doende leert men!

Lees ook: hoe maak je een goede huisstijl voor je bedrijf?

Vorig bericht

Hoe kun jij je site het best optimaliseren

Volgend bericht

Beste VR games van 2020