Waarom zou ik een domeinnaam moeten hebben? En hoe kan ik die krijgen?

Een eigen domeinnaam hebben is in veel gevallen handig. Met domeinnamen kan je online al het verschil maken. Dit lijkt misschien een grote bewering. Toch is het zo dat een goede passende domeinnaam al zorgt dat je heel gemakkelijk online gevonden kan worden. Dat is ook wat je wil, wanneer je succes wil hebben met jouw product of dienst. Het is goed om eens wat dieper op de domeinnaam in te gaan. Waarom moet je een goede naam hebben?

Vindbaar in zoekmachines

Er zijn veel factoren die beïnvloeden hoe goed je vindbaar bent in zoekmachines. Eén van de belangrijkere factoren is de naam waaronder je online te vinden bent. Vooral de grote spelers op de markt hechten veel namen aan domeinnaam van een website. Wanneer jij een unieke naam hebt, dan zal je dus ook eerder hoog eindigen. Dit heeft ook te maken met de vele gratis aanbieders van bijvoorbeeld blogs en webshopthema’s. Wanneer je daarvoor zou kiezen, is jouw naam niet uniek en word je dus ook lastig vindbaar.

Herkenbaarheid voor klanten

Door onder een eigen domeinnaam te werken, ben je ook herkenbaar. Alle pagina’s en sites die aan dit domein gelinkt zijn, horen dan bij jou. De potentiële klant ziet dit natuurlijk ook direct. Dit kan je bijna zien als een soort online visitekaartje. Jouw merknaam online is net zo belangrijk als de producten en diensten die je online levert. Wanneer je iets nieuws of iets extra’s doet, dan zal dat dus ook sneller geaccepteerd worden dankzij de professionele naam die eraan hangt.

Andere diensten gebruiken

Er is ook een praktische reden waarom een eigen domeinnaam aan te raden is. Je kunt hier namelijk ook allerlei andere onlinediensten aan hangen. Denk bijvoorbeeld aan eigen e-mailadressen. In plaats van het gebruik van bekende gratis mailboxen, is een mailbox die aan jouw eigen website hangt natuurlijk veel professioneler. Dat zien klanten ook. Bovendien is het zo dat het net wat veiliger kan zijn omdat je alles zelf op een goede manier kan afschermen als je een eigen e-mailadres hebt.

Hoe kom je eraan?

Wanneer je ook van deze voordelen gebruik wil maken, dan is het natuurlijk wel goed om te weten hoe je eraan kunt komen. Eerst is het belangrijk om een naam te bedenken. Vervolgens is het zaak om te kijken of de naam nog beschikbaar is. Domeinnamen checken kun je gemakkelijk doen wanneer je met een specialistische aanbieder werkt. Die hebben de tools om binnen enkele tellen het gehele internet te doorzoeken. Is jouw naam nog beschikbaar, dan kan je die vaak ook direct claimen bij dezelfde specialist.

Vorig bericht

Het gebruik van low code ontwikkelplatformen

Volgend bericht

Beter gevonden worden in Google? Wij delen een aantal tips!