Gaming, het is iets wat al vele jaren populair is en populair blijft. De gaming wereld zal niet snel ten onder gaan. Als jij wat skills hebt om te ontwikkelen, dan denk je er misschien over na om een game te ontwikkelen. Echter stel je jezelf dan misschien de vraag op welke manier je nu het beste een game ontwikkelt. Waar je rekening mee moet houden, is dat je de concurrentie moet overstijgen en dat het hard werken is om een game te maken. Je hebt er zowel technische, als artistieke vaardigheden voor nodig. Wel bestaat er speciale software waarmee je videogames kan maken. Dergelijke software is ook interessant voor beginners. Er bestaat zelfs software waarvoor je geen speciale kennis omtrent programmeren nodig hebt. In Amerika bestaan er speciale gamedesignscholen, maar ook in andere gebieden ter wereld. Enkele voorbeelden van dergelijke scholen zijn DePaul University in Chicago, waar je Game Design en Game Programming kan volgen; de NYU Game Center universiteit in New York; DigiPen in Washington, waar je game design kan volgen en de Full Sail University in Florida, waar je game design en development kan volgen. Als je de opleidingen wilt volgen, moet je wel voor een poosje naar het buitenland vertrekken.
Zelfmotivatie en een computer
Als je zelf een game wilt maken, zonder dat je een opleiding hebt gevolgd, dan heb je een computer nodig en veel zelfmotivatie. Op die manier kan je, met behulp van de juiste software, het spel van je dromen maken. Als je een starter bent, kan je best eerst wat voor jezelf maken. Als je al wat ervaring onder de knie hebt, kan je misschien wel starten met het ontwikkelen van videogames voor consumenten.
Het juiste karakter kiezen
Als je een spel gaat maken, dan heb je een karakter nodig. Het is belangrijk dat dit goed zit. Hoe beter je karakter is, hoe liever de speler dit zal hebben.
Het juiste programma gebruiken
Om een game te ontwikkelen, heb je dus het juiste programma nodig. Enkele voorbeelden van programma’s waarin je een game kan maken, zijn: Stencyl, waarmee je videogames kan maken voor verschillende toestellen; Fuze4, waarmee je videogames kan maken voor de Nintendo Switch; Construct, waarmee je een game visueel kan maken; GameMaker Studio, voor het maken van 2D games en Twine, waarmee je games kan maken voor webpagina’s. Als je op zoek bent naar een goed programma voor het maken van een videogame, kan je ze allemaal eens uittesten en je fantasie hierop stimuleren die je nadien kan omzetten naar je eigen projecten.
Andere programma’s
Bovenstaande programma’s zijn vooral bedoeld voor beginnende ontwikkelaars, of voor mensen die nog geen ontwikkel skills hebben. De meesten ervan zijn ook gratis in gebruik. Wel bestaan er andere programma’s die betalend zijn, maar die krachtiger zijn om de juiste games mee te maken. Bij sommige krachtigere programma’s heb je wel een basis nodig van programmeren.
Soorten games maken
Of het nu over actiegames gaat, racegames, of nog andere games, je hebt het juiste programma nodig en de juiste skills. Als je bijvoorbeeld een 3D game wilt maken, zal je een krachtiger programma nodig hebben dan wanneer je een 2D game wilt ontwikkelen.
Lees ook: cloud computing.