Hier moet je rekening mee houden wanneer je een website laat maken!

Een nieuwe website laten maken loont veelal in het tijdperk van internet. Zeker met de corona-maatregelen online aanwezigheid essentieel voor bedrijven. Een nieuwe website is niet enkel een website laten bouwen en klaar. Er komt meer bij kijken dan dat, want op het moment dat jouw nieuwe website live komt moet jouw doelgroep je nog weten te vinden. Daarom moet je bij het laten maken van jouw website goed weten waar je rekening mee dient te houden. Lees nu verder en ontdek!

Doel van de website bepalen

Allereerst dien je het doel van de website te bepalen. Wordt het een informatieve (blog) website? Of wil je de website gebruiken om je producten aan de man te brengen? In dat geval kun je het beste een webshop laten maken. Wanneer het doel van de website duidelijk is kun je verder met de volgende stappen.

Webdesign laten maken

Een goed design is essentieel voor de prestaties van je website of webshop. Je wilt de kleuren van je huisstijl goed laten terugkomen om herkenbaar te zijn voor je doelgroep. Maar dan ben je er nog niet. Door het juiste design verhoog je het conversiepercentage. Dit is essentieel voor webshops. Bovendien is het belangrijk dat het design op alle apparaten goed wordt vertoond. Het dient dus een responsief ontwerp te betreffen.

Goede websitetechniek (SEO)

Naast een goed webdesign zijn er nog veel meer zaken die belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat jouw doelgroep je website vindt. Een responsief ontwerp draagt bij aan de organische vindbaarheid, maar dan ben je er nog niet. Het is belangrijk dat de opbouw van pagina’s logisch is, evenals de menustructuur. Om de zoekmachines een handje te helpen met het indexeren van je website is het raadzaam om een goede interne linkstructuur te realiseren. Als laatste dien je een goede webbouwer in te schakelen die niet onnodig CSS of Javascript of grote afbeeldingen inlaadt. Dit beperkt namelijk de snelheid van je website.

Vorig bericht

Zo realiseer je de digitalisering van jouw bedrijf!

Volgend bericht

Wat is een VPS server?