Het gebruik van low code ontwikkelplatformen

Op het internet vind je de cloud app dienst, dewelke de mogelijkheid biedt om software van andere te implementeren, maar ook kan je er zelf je software mee bouwen. Er bestaan enkele uitstekende platforms waar je leuke dingen kan ontwikkelen, zonder dat je veel code moet gebruiken.

Een app maken zonder programmeercode

Als je weinig kennis hebt van programmeertalen, dan kan je gebruik maken van speciale software om dingen te maken zonder dat je kennis nodig hebt van programmeertalen. Natuurlijk kan je deze ook gebruiken als je er wel kennis van hebt. Het is altijd handig om wat te weten van de code achter een applicatie. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je op zoek bent naar een kant en klare software, maar dat je deze niet vindt. In dat geval moet je zelf starten met maken wat je nodig hebt. Als je zelf een werkende app, een stukje software of nog iets anders kan ontwikkelen dat nog niet op de markt is, kan je dit ook gaan verkopen op de markt. Echter is niet iedereen zo ingesteld, maar zijn er heel wat mensen die gewoon een programma willen maken voor zichzelf. En zeg nu zelf, hoe gemakkelijker je een app kan maken en implementeren die werkt, hoe efficiënter het is.

Het gebruik van een low code ontwikkelplatform

Tegenwoordig bestaan er low code ontwikkelplatforms. Deze worden gebruikt om apps op een gemakkelijke manier te maken. Het voordeel hiervan is dat iedereen, zowel grote bedrijven, kleine bedrijven, als particulieren, hiermee op een snelle manier apps kunnen ontwikkelen, bewerken en implementeren. Een ander voordeel is dat er weinig, of soms zelfs geen codering nodig is. Er is een handige gebruikersinterface voorzien, waarin je functies kan slepen, formulieren kan bouwen, enzovoort. Je kan binnen enkele uren een app maken, downloaden, openen en uiteraard ook gebruiken.

Ontwikkelen met weinig code

Als je een app of programma kan ontwikkelen waar weinig code voor nodig is, kan iedereen zijn eigen app maken. Vaak wordt er gezocht naar programma’s zoals VBA (Visual Basic for Applications) of gewoon Microsoft Excel, waar je ook in kan programmeren. Bij low code ontwikkelplatformen, kan elke gemiddelde ondernemer een simpele app maken. Ook is het handig bij de ontwikkeling van bepaalde software die snel geleverd moet worden. Er moet namelijk geen tijd besteed worden aan de codering van de app, met vele functies en componenten. Via de low code platforms kunnen de voorziene elementen en sjablonen gebruikt worden, in plaats van ze apart te moeten implementeren.

Een eenvoudige gebruikersinterface

Met de kracht van een eenvoudige gebruikersinterface kan je stap voor stap de gewenste app maken. Het biedt alledaagse mogelijkheden en handige tools. Er bestaan verschillende soorten platformen die je kan gebruiken. Sommige vereisen nog veel code, terwijl dit bij andere platformen niet nodig is. Afhankelijk van je kennis, kan je dus naar een eenvoudig ontwikkelingsplatform gaan, of kan je kiezen voor een iets moeilijker platform. Mendix is een voorbeeld van een bedrijf dat low code tools biedt waarmee je een applicatie kan maken. Een ander populair programma dat je kan gebruiken, is Salesforce. Hetgeen ook populair is onder de low code ontwikkelplatformen, is OutSystems.

Lees ook: hoe ontwikkel je een videogame?

Vorig bericht

Hoe ontwikkel je een videogame?

Volgend bericht

Waarom zou ik een domeinnaam moeten hebben? En hoe kan ik die krijgen?